Intamplator sau nu, imi place sa ma intorc cu toate simturile in copilarie – sentimentul ca sunt inca tanara nu m-a parasit niciodata in ultimii 30 de ani 🙂
E un paradox – anii trec si se imprima pe corpul si mintea mea, dar linia de start a (batranetii) intelepciunii pentru mine este mereu peste 20-30 de ani, nu acum.
Mi-am propus in acest an sa pregatesc cateva dintre dulciurile populare in perioada sovietica si sa impartasesc retetele cu voi.
Asadar, va invit sa calatorim impreuna in timp in anii ’80-’90 ca sa va arat ce dulciuri erau nelipsite din cafenele, mese in familie sau cantinele scolii.
Primul dulce drag din lista este „Sochnik”, aceasta minunata combinatie de aluat „sablé” si umplutura de branza – un fel de cheese cake rusesc, daca vreti, foarte usor de pregatit si ideal la micul dejun sau ca gustare pentru copii. Un „Sochnik” veritabil trebuie sa fie mare, auriu si satios. Si mai are o calitate -dispare foarte repede, de aceea va recomand sa pregatiti din start o portie dubla.
In reteta de mai jos am folosit cantitatea dubla de ingrediente, din care au iesit 18 bucati – eu am preferat sa le fac mai mici si mai multe, crezand ca vor tine mai mult (m-am inselat) – note to self sa triplez cantitatea data viitoare 🙂

Imagine creata cu entuziasm in Adobe Express